Kardoskút - Tanyagondnoki konferencia

konf fo

További fotókért kérem kattintson a fenti képre. (Fotók: Dunai Attila)

Öt megye (Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megye) településeinek polgármesterei, falu- és tanyagondnokai, jegyzői, és intézményvezetői találkoztak Kardoskúton a Falugondnokok Duna- Tisza Közi Egyesületének szakmai napján. Csörszné Zelenák Katalin – az egyesület ügyvezetője – köszöntőjét követően a helyi Főnix színjátszó társulat három színdarabbal mutatkozott be a konferencia résztvevőinek. Ezt követően Lengyel György polgármester település bemutatója következett, majd Varga Pál tanyagondnok a helyben működő szolgálatról beszélt az érdeklődőknek. Balogh Attila - a Vidékfejlesztési Minisztérium Stratégiai Főosztályának osztályvezetője – a vidékfejlesztési tervekről számolt be. A Körös- Maros Nemzeti Park igazgatójának, Tirják Lászlónak az előadása zárta a találkozó délelőttjét. Az előadások szüneteiben a résztvevők megismerkedhettek a helyi értékeinkkel: Andrékó Pálné kézműves termékeivel mutatkozott be, Bodrogi József és családja méhészeti bemutatót tartott, Verasztó Józsefné vásárhelyi perecet kínált.
A reggeli eső szerencsére abbamaradt, így a településünkre érkezett vendégek szép időben látogathattak ki a Fehértóhoz, ahol szakvezetők segítségével ismerkedhettek meg a pusztával és az ott élő állatvilággal.
Bízunk benne, hogy a tartalmas szalmai nap után máskor is ellátogatnak majd hozzánk a résztvevők és jó hírét viszik szerte az országban Kardoskútnak.

   

Copyright © 2017. All Rights Reserved. - Varga Pál